Akcija!
(4 recenzije korisnika)

DEMON Motorni trimer RQ580 – Ekstra paket

Originalna cena je bila: 16.100 RSD.Trenutna cena je: 14.200 RSD. + dostava: 700 RSD

Demon trimer (za 2022. godinu) Ekstra paket –  proizveden u EU (made in Poland), jedan je od najboljih trimera u tom cenovnom rangu, trimer koji može rame uz rame da ide sa Stihl, Villager, Husqvarna i Partner trimerima. Ovaj model trimera prodajemo već 7 godina, u pitanju je apsolutno ORIGINALAN proizvod, a iskustva i utisci korisnika su izuzetno pozitivni, što možete videti i sami u komentarima. 2 godine  GARANCIJE.
Savetujemo da obratite pažnju pri kupovini trimera, na kopije Demon trimera koje su po mogu naći po Kupujem Prodajem. Paket u kom dolazi trimer je izuzetno bogat opremom a detalje možete videti u opširnijem opisu.

Šifra proizvoda: RQ580 ekstra Kategorije: ,
ID: 9309

Demon trimer EKSTRA PAKET:

Demon trimer koji je dostupan na našem tržištu dolazi u izvedbi od nominalne snage 1.4KW, izlazne snage 3.8KW ili u konjskim snagama, nominalne snage 2ks, izlazne snage 5.2ks. Po poređenju fabričkih specifikacija, najnoviji model je snažniji od svog prethodnika za oko 15%, što je sjajno, iako nije bilo pritužbi na snagu prethodne verzije. Ovde do izražaja dolazi i ojačana kardanska šipka koja služi da se ta snaga lakše prenese do glave trimera i čini da trimer lakše radi košenje trave bez gubljenja snage u gustoj travi.

U prodaji imamo model za 2022. godinu koji se pored sitnijih estestskih detalja od svog prethodnika razlikuje i po ojačanoj kardanskoj šipci. Ovo znači da je Demon trimer postao bukvalno neuništiv, jer je deo koji pored izuzetnog motora trpi najviše opterećenja znatno ojačan. Po dizajnu i dalje dosta podseća na Husqvarna trimere, ali je po ceni daleko pristupačniji od Husqvarne.

Dodatna oprema za trimer koja dolazi uz Ekstra paket:

 • Trokraki nož
 • Dve glave sa strunom
 • Alat za sastavljanje i održavanje trimera
 • Oprtač na dva ramena
 • Metalni disk za strunu
 • Struna dužine 10m
 • Bočica za gorivo
 • PVC postolje (štitnik za rezervoar)
 • Vizir
 • Upustvo / Po zelji od nas mozete dobiti i na srpskom.
 • Vidia ciruklarski nož sa 40 zuba
 • Mast za podmazivanje prenosa glave
 • Zaštitne naočare

O Demon trimeru:

Što se tiče kvaliteta izrade, u najnovijoj seriji korišćeni su daleko kvalitetniji materijali, počevši od plastike koja Vas štiti od mehaničkih udaraca pri košenju, koja je znatno ojačana u odnosu na prethodnu generaciju. Takođe deo koji se najviše trpi pored motora, kardanska šipka, ojačana je tako da možemo garantovati da će trimer trajati još duže. I važna stvar koju treba da napomenemo jeste da su legure vrhunskog kvaliteta.

Nove ručke sada još bolje stoje na trimeru i čine kontrolu demon trimera još lakšom. Kada se uzme u obzir da u paketu dobijate i oprtač na kome tek dolazi do izražaja koliko je trimer dobro izbalansiran i koliko ga je lako kontrolisati. U prilog ovome govore i video snimci u kojima se vidi sa kojom lakoćom kosači kontrolišu ovu mašinu.

Demon trimer dolazi u original fabričkoj kutiji sa svom pratećom opremom, a uz svu opremu koju dobijate uz trimer, samo kod nas dobijate i garanciju u trajanju od 2 godine.

Pri kupovini Demon trimera ili bilo kog drugog alata kod nas, možete biti sigurni da kupujete original proizvod, vrhunskog kvaliteta, po najnižim cenama na tržištu. 

Kakva su iskustva imali naši korisnici sa Demon trimerom, možete pogledati i sami ovde.

Za košenje u osnovnom paketu opreme dobijate 3 glave za košenje trave. 2 glave su sa strunom, namenjene košenju manje, ređe trave, a jedna glava je sa trokrakim nožem namenjenim prvenstveno za dužu, gušću travu. Ukoliko postoji potreba da radite na poslovima kao što je krčenje šuminjaka, rastinja i slično u tom slučaju preporučujemo Ekstra paket opreme u kome dobijate i cirkular za trimer.

Karakteristike Demon trimera:

 • Model: Demon RQ580
 • Motor: dvotaktni – sa vazdušnim hlađenjem
 • Cilindar: hromirani
 • Maksimalna brzina: 9500 obrtaja u minutu
 • Broj obrtaja na leru: 3000 obrtaja u minutu
 • Sistem prenosa snage: kardansko vratilo sa automatskim centrifugalnim kvačilom
 • Zapremina motora (kubikaža): 51.7 cm3
 • Težina: oko 7.8Kg
 • Dužina kardanske cevi: 150cm
 • Dimenzije štita: 255 x 1.6 x 25.4 mm
 • Odnos mešavine: 25:1 (benzin:ulje)
 • Zapremina rezervoara za gorivo: 1.2 litre
 • Radni zahvat: Noža – 25cm | Niti – 41.5cm

Kao što je u specifikacijama navedeno, benzin bi trebao biti pomešan sa kvalitetnim dvotaktnim uljem u razmeri 1:50. Takođe, bitno je da kvalitet benzina nije ispod 95 oktana kako ne bi došlo do spontanih eksplozija u cilindru motorna i na taj način došlo do gubljenja snage pri korišćenju motora.

O tome da je odnos kvaliteta i cene govore karakteristike, maksimalan broj obrtaja bez opreterećenja je 9500 obrtaja u minuti što je u poređenju sa Husqvarna modelom 525LK koji košta oko 45000 dinara i ima makismalan broj od 8500 u minutu.

Održavanje Demon trimera:

Održavanje trimera je vrlo jednostavno i uglavnom sve procese možete sami završiti u svojoj radionici. A redovne provere i održavanja trebate raditi u sledećim vremenskim okvirima:

 • Zamena svećice: svake dve godine (ili nakon 100 radnih sati
 • Čišćenje vazdušnog filtera: svaka 3 meseca (ili nakon 100 radnih sati) – ukoliko ste trimer koristili u sredini bogatoj prašinom, potrebno je čistiti filter češće.
 • Čišćenje rezervoara sa gorivom: svakih 12 meseci (ili nakon 100 radnih sati)
 • Podmazivanje menjača: svakih 12 meseci (ili nakon 30 radnih sati)
 • Čišćenje cilindra: svakih 100 radnih sati

Što se održavanja i servisiranja trimera tiče, sačinjen je od vrlo jednostavnih komponenti, što znači da će se svaki serviser lako snaći, a ponuda rezervnih delova na našem tržištu je vrlo bogata (delove možete naći na svakoj trafici, što bi rekli).

NAČIN KORIŠĆENJA DEMON TRIMERA:

Što se tiče načina upotrebe trimera, ona je vrlo jednostavna. Ukoliko ste već koristili neki trimer za košenje trave na prvi pogled će Vam biti jasno kako se Demon trimer koristi, a ukoliko je ovo prvi put da koristite trimer u paketu je obezbeđeno upustvo koje će vam nedvosmisleno ukazati kako se koristi.

Nakon što kupite Demon trimer, verujemo da će Vam koristiti uputstvo koje smo za Vas pripremili. Koraci po kojim treba da postupite nakon sklapanja i pri prvom startovanju trimera:

 1. Napuniti rezervoar gorivo (sa mešavinom ulja i goriva u odnosu 1:50)
 2. Uključiti prekidač za struju koji se nalazi na ručki trimera (postaviti na “ON” ili “I”)
 3. Polugu gasa je potrebno postaviti u polugas položaj
 4. Napunite pumpicu goriva tako što ćete je pristisnuti nekoliko puta (dok ne primetite da je gorivo došlo do pumpice)
 5. Aktivirajte čok (sauh) – povucite ga unazad
 6. Sledi paljenje motora. Pokušajte nekoliko puta startovati motor povlačenjem startnog kanapa (4-5 puta) dok se ne čuje zvuk motora koji se upali i zatim odmah ugasi. Obratite pažnju da u ovom procesu ne preterate jer motor može da presisa (da dođe do prelivanja), zato preporučujemo da startni konopac ne povlačite više od 50cm (otprilike).
 7. Nakon ovog procesa, potrebno je da vratite čok (sauh) u prvobitni položaj – poluga napred.
 8. Sledi startovanje motora povlačenjem kanapa dok se motor ne startuje.
 9. Pošto ste gas blokirali u polugas položaju, sada možete ponovo da ga pritisnete kako bi se blokirač isključio.

Tehnike košenja Demon trimerom:

Košenje trave trimerom nije komplikovano i svako to može raditi na svoj način, ali evo par predloga kako da to radite pravilnije i kako da travnjak nakon košenja zaista izgleda kao da je pokošen od strane profesionalca. Tako da ukoliko ste imali pitanje “Kako kositit travu motornim trimerom?”, evo par odgovora.

Osnovno košenje:

Pre svega da napomenemo da se nož na trimeru okreće suprotno od smera kazaljke na satu, pa je preporučeno da se trimerom kosi s desna na levo, tako će trava padati na oblast koja je već pokošena (neće smetati pri sledećem zamahu) a takođe ukoliko trimer zakači nešto što ne može da preseče (žicu, čvršći konopac, lanac…) neće doći do gubljenja ravnoteže pri košenju.

Košenje visoke trave:

Pri korišćenju Demon trimera za košenje visoke trave, neće doći do gušenja ili znatnih usporavanja motora, tako da je preporučljivo da travu kosite u oba pravca. Zamahom levo ka desno skinuti vrhove trave, a zatim zamahom sa desne strane ka levoj poseći ostatak trave. U ovom slučaju će trava opet padati na već pokošeni deo i neće smetati u daljem radu.

Košenje velikih površina:

U slučaju da kosite veliku travnatu površinu, preporučljivo je da se košenje obavlja koristeći medot kvadratnog košenja trave. Izdelite površinu na kvadrate i kosite ka centru površine koju ste podelili. Na ovaj način će i pokošena površina izgledati urednije (kao fudbalski teren).

Košenje na padini:

U brdskim predelima trava treba da se održava, takođe. Iz tog razloga, najbolje je koristiti taktiku košenja zamahom s desna na levo u pravcu paralelno sa nagibom brda, a nakon toga se vratite duž okosa i pokosite sledeći red iznad već pokošenog. Opet će trava padati na pokošeni deo i neće smetati u daljem radu.

Prevazilaženje prepreka:

U slučaju da kosite deo koji ima dosta prepreka, dobar primer može biti košenje voćnjaka ili košenje malinjaka trimerom, obavezno vodite računa o tome da biljci oko koje kosite ne priđete preblizu sa glavom za sečenje, kako je ne biste oštetili. Preporučujemo korišćenje automatske glave za košenje u ovim situacijama.

Kupovinom ovog trimera garantujemo Vam da se nećete pokajati. Trimer je apsolutno originalan i nemate razloga za brigu kada kupujete od nas. Mi ćemo Vam rado pomoći pri odabiru paketa opreme, a tu smo za Vas i nakon kupovine, ukoliko zatreba bilo šta oko održavanja trimera, rado ćemo pomoći kao što to radimo već 7 godina.

TRANSPORT TRIMERA:

Nije preporučeno da se trimer transportuje ili skladišti sa rezervoarom punim goriva. Tako da je preporučljivo da pre skladištenja/transporta ispraznite rezervoar i ostavite trimer da radi sve dok ne potroši gorivo iz karburatora.

Pri transportu savetuje se da sa trimera skinete glavu za sečenje, kako ne bi došlo do povrede ili oštećenja trimera.

SKLADIŠTENJE DEMON TRIMERA:

 • Isprazniti i očistiti rezervoar sa gorivom.
 • Očistiti vazdušni filter.
 • Skinuti glavu sa trimera i podmazati metalne, pokretne delove sa motornim uljem ili uljem za podmazivanje.
 • Skinuti svećicu sa motora, sipati u cilindar oko 1mililitar ulja i povući startni kanap par puta kako bi se ulje ravnomerno rasporedilo po zidovima cilindra. Zatim vratiti svećicu i zategnuti je.
 • Skladištiti trimer u suvu sobu koja će u ovom periodu imati konstantu temperaturu.
 • Savetuje se da poklopac svećice ne bude na svećici u toku skladištenja da ne bi došlo do slučajnog paljenja trimera.

Detaljniji opis Demon trimera, sa slikama možete pronaći na sledećem linku., ukoliko želite pogledati ostatak naše ponude to možete uraditi i na KP izlogu.

Težina9 kg
Dodatna oprema

Ekstra paket, Osnovna oprema

4 recenzije za DEMON Motorni trimer RQ580 – Ekstra paket

 1. Nebojsa

  Veoma zadovoljan trimerom. Imam jedan problem na leru se i dalje okrece glava.

  • Alati Prodaja

   Poštovani, probajte da naštimate karburator. Milimetar po milimetar

 2. Stojan Ljubičić

  Predobro radi. Bukvalno svaku glavu sam probao i ne mogu reći nijednu negativnu. Sve preporuke

 3. Marko Cenic

  Kum mi preporucio da kupim demona i uzeo sma ovaj paket sa dodacima…Kako radi samo tako…Dosad sam skoro sam sve dodatno koristio za rad oko kuce…BRAVO

 4. Anonimni

  dobiosam sve ono sto je pisano ,vrlo sam zadovojan

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *