Kako kupiti testeru?

Ako rad napolju nešto što je za vas svakodnevica, onda ste sigurno dobro upoznati sa važnošću motornih testera. Ovi alati za sečenje su napravljeni za velike poslove a njihova široka primena može biti iskorištena od garažnih manjih pa sve do uobičajenih potreba domaćinstva, obrezivanja ili sečenja drveća itd. Svakom domaćinstvu sa dvorištem treba bar jedna dobra testera sa pratećom opremom. Ako znate da vam je potrebna motorna testera, kako ćete znati koja je najbolja za vas? U nastavku teksta saznajte kako kupiti testeru i koji su to bitni koraci koje treba ispratiti da kako biste napravili najbolji izbor spram Vaših potreba.

KORAK 1: Odredite vaše specifične potrebe

Prvo je najvažnije odrediti koji tip motorne testere će vam biti najupotrebljiviji, a imamo 3 tipa:

1. Štapna testera

Ovo su manje pile koje su pričvršćene za dugačku dršku. One se obično koriste za manje zahtevne zadatke kao što je trimovanje drveća, gde vam je potreban duži domet kako biste dohvatili nepristupačno granje.

2. Električne motorne testere

Ove testere su uglavnom pristupačnijih cena u odnosu na klasične benzinske testere. Međutim, razlika u ceni dolazi zbog manje raspoložive snage ovih uređaja. Takođe ovim testerama je neophodan izvor napajanja, te će oko vas uvek biti produžni kabel. Vodite računa kada je koristite, da ne presečete kabel!

3. Benzinske testere

Ovo je model na koji prvo pomislimo kada kažemo motorna testera. Postoji veliki broj tipova, veličina, prečnika lanca i drugih opcija po kojima ih možete birati. Svakako, ne zaboravite da rezervoar držite punim kako bi mogli da radite.

KORAK 2: Pronađite brend koji će ispunjavati sve vaše kriterijume

Kao i svaki kvalitetan proizvod, ni od jednog proizvođača ne može biti izrađen potpuno isto kao onaj drugi. Ovde, na Alati Prodaja ponosno vam predstavljamo izbor veoma kvalitetnih proizvoda za vas. Nudimo Vam najširi spektar visoko-kvalitetnih DEMON testera, pogodnih za sve vrste posla.

DEMON se pobrinuo da zadovolji svačije potrebe, stoga nudi mašine kao što smo ranije već pomenuli, od manjih kućnih mašina pa sve do ozbiljnih testera za drvoseče. Inače, ovo je budžetska alternativa ljubiteljima Huqsvarne, te je mnoge drvoseče koriste kao pomoćnu/zamensku teseru. Modeli za domaćinstva su nešto manji, po veličini a i po ceni, dok su industrijski modeli prave zveri među testerama.

KORAK 3: Pronađite dobavljača fokusiranog na kvalitet (ne samo na cenu)

Da budemo realni – u ovom momentu, novac je veoma važna stavka prilikom kupovine, kao što smo pomenuli u nekim ranijim člancima. Ne želite da kupujete na sajtovima, na kojima su cene više u odnosu na konkurenciju. Na kraju krajeva, to je novac koji ste vi mukotrpno zaradili i imate apsolutno pravo da birate, ali to radite pametno.

Kada je reč o ozbiljnoj opremi kao što je motorna testera, ima više kriterijuma, nije samo cena važna. Mnoge kompanije žele jednostavno da vas ubede da kupite od njih, bez da imaju pokriće za svoj kvalitet, sve to zarad ostvarivanja profita. To može naizgled da izgleda kao idealna ponuda ako ste novi i u potrazi ste za svojom prvom mašinom ali isto tako to je mač sa 2 oštrice.

Šta se događa ako nešto krene naopako i zatrebate servis vaše nove mašine?

Zbog toga je pronalaženje pravog prodavca toliko važno. Ako planirate da koristite novu motornu testeru, a ne samo da je čuvate, rutinsko održavanje je neophodno. U nekim prilikama to može značiti i servisiranje vaše motorne pile kako bi je vratili u adekvatan radni red.

Kvalitet korisničke podrške bi trebala biti jedana od važnijih  stavki prilikom odabira mašine. To znači da ćete odabrati kompaniju koja je pouzdana, ima dobre ocene potrošača i koja nudi opcije servisiranja svojih aparata.

Kupujte kod proverenih dobavljača, kako bi izbegli sve veću zastupljenost nekvalitetnih kopija.

ZAKLJUČAK: Na putu ka novoj testeri

Na kraju, šta god da je vaš konačan izbor, odvajanje malo vremena da proučite pomenute moguće opcije će Vam pomoći da donesete najbolju odluku. Ne budite skeptični da kupujete iz lokalnih prodavnica, gde možda imate i najbolju  moguđnost da se detaljnije upoznate sa Vašom novom mašinom. Na kraju krajeva, Vi ste ti koji će provesti najviše vremena sa testerom pa se stoga postarajte da odaberete onu koja najviše odgovara Vašim željama i potrebama.

Za kraj: Kako poručiti?

Testeru možete poručiti preko našeg sajta, na sledećoj stranici. Za sve ostalo ćemo se mi postarati. Možete očekivati da Vam testera stiže na adresu u roku od 24 do 48 sati, a Vi plaćate tek kada Vam roba stigne na adresu.

Želimo vam pametnu i srećnu kupovinu!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *