Akcija
(22 рецензије корисника)

Mašinica za šišanje ovaca MAR-POL 550 W

10.690 RSD+ troškovi dostave.

Mašina za šišanje ovaca MAR POL 550 w je profesionalna mašinica za šišanje ovaca, većih pasa i drugih životinja, sa snažnim i pouzdanim motorom. Nizak nivo buke i vibracija garantuje udobno korišćenje što smanjuje nivo stresa kod životinje. Sistem za rashadjivanje motora ove mašinice omogućava dug rad bez mogućnosti pregrevanja . Podešavanje pritiska noža sa rotirajućim tasterom.

Na ovom linku možete poručiti rezervni nož i češalj za mašinicu

ID: 1445

MarPol mašinica za šišanje čini mogućim da ošišate i do 200 grla u jednom danu. Pored toga što proces šišanja čini jednostavnijim, čini ga i bržim, tradicionalno šišanje može oduzeti i do 10 – 15 minuta po grlu, dok sa mašinicom jedna ovca može biti ošišana i za do 2 – 3 minuta. Samim skraćivanjem vremena šišanja, dešava se to da su ovce izložene menjoj količini stresa, omogućava skidanje veće količine runa (200 – 300 grama više nego pri ručnoj striži). Pri šišanju mašinicom runo lakše ostaje u jednom komadu i vlakna ostaju duža, jer mašinica ide bliže koži nego tradicionalne makaze. Sve ovo utiče na cenu runa i čini da se mašinica zaista isplati. Na kraju krajeva, gotovo je nemoguće da dođe do povrede ovce pri šišanju mašinicom, što nije slučaj kod šišanja makazama.

 

Set koji dolazi uz mašinicu sadrži:

 1. Mašina za šišanje
 2. Ulje za podmazivanje
 3. Četke
 4. Ključ za odvrtanje sečiva
 5. Četke za čišćenje
 6. Praktično plastično kućište
 7.  

Specifikacije:

 • Napon: 230V
 • Snaga : 550 W
 • Brzina noza:  2400 u minuti
 • kabel : 5 m

Kako se šišaju ovce?

1. Čvrsto poduprte ovcu između kolena. Oslonite desnu prednju nogu ovce o svoju desnu stranu kako bi se zategla koža na trbuhu. Prvi pokret mašinom načinite pravo nadole niz levu stranu kako bi se dobila ravna jasna granica za “dugi pokret”. Drugi pokret teče paralelno. Treći pokret je pravo niz desnu stranu i ostavlja ravnu ivicu za “poslednju stranu”. Kratki pokreti, pod uglom, čiste donji deo stomaka. Deo izmeñu zadnjih nogu se obrañuje na uobičajeni način.

2. Držite ovcu u potpunosti opuštenu uz svoje noge, tako da je leva strana ovce okrenuta na gore, vršeći pritisak na slabinu. Ošišati vunu sa zadnje noge, kako je prikazano na slici. Potom spustiti zglob ruke ispod tačke ulaska češlja i ošišati tri poteza sa repa i gornje strane – koristeći svoju levu ruku da zategnete kožu. Ovo se radi u istom smeru kaopotezi “dugog pokreta”.

3. Kako se vidi na slici, vaša desna noga se nalazi izmeñu prednjih i zadnjih nogu ovce. Držite glavu ovce unazad i oslonite njenu glavu malo ispod svog levog kolena. Prebacite težinu na svoju levu nogu i ne dopustite da ovca sedi suviše uspravno. Ošišati vrh glave. Kod merino ovaca, načinite prvi pokret malo ispod jugularne vene i pravo duž vrata. Drugi pokret je paralelan, ali ga produžite da ošišate niz stranu lica i uha. Treći pokret sledi da očisti vunu sa uha,i izmeñu rogova. Potom očistite prednju nogu i ošišajte predeo od plećki ka vratu.

4. Uradite “dugi pokret” kao normalno, dok se ne stigne to kičme. Meñutim, ne povlačite prednju nogu ovce unazad ka glavi ovce. Ako je potrebno zategnuti labavu kožu (da bi se izbegle povrede), upotrebite levu ruku. Donji zubac češlja mora da bude paralelan sa kožom.

5. Kada se stigne do kičme, rep ovce se mora nalaziti iza vašeg desnog stopala. Vaša leva noga je ispod glave ovce, dok je vaše levo stopalo preko ovce da bi se dobio efekat poluge (na taj način se ovca ”zategne”). Levom rukom pritisnite na dole glavu ovce da biste je “previli”. Ošišajte dva poteza preko kičme da biste uštedeli vreme na “poslednjoj strani”. Pazite da ne stajete na runo i da ga ne cepate kada prebacujete desnu nogu da biste ošišali “poslednju stranu”.

6. Uradite “dugi pokret” kao normalno, dok se ne stigne to kičme. Meñutim, ne povlačite prednju nogu ovce unazad ka glavi ovce. Ako je potrebno zategnuti labavu kožu (da bi se izbegle povrede), upotrebite levu ruku. Donji zubac češlja mora da bude paralelan sa kožom.

7. Kada se stigne do kičme, rep ovce se mora nalaziti iza vašeg desnog stopala. Vaša leva noga je ispod glave ovce, dok je vaše levo stopalo preko ovce da bi se dobio efekat poluge (na taj način se ovca ”zategne”). Levom rukom pritisnite na dole glavu ovce da biste je “previli”. Ošišajte dva poteza preko kičme da biste uštedeli vreme na “poslednjoj strani”. Pazite da ne stajete na runo i da ga ne cepate kada prebacujete desnu nogu da biste ošišali “poslednju stranu”.

8. Stegnite ovcu izmeñu svojih nogu. Držite joj glavu svojim kolenima. Nakon skidanja vune sa roga, uha i lica, šišati pravo na dole do vrha plećki, koristeći levu ruku za ispravljanje nabora. Dopustite da se desna noga ovce pomeri unapred nakon trećeg pokreta. Uhvatite prednju nogu i ošišajte donji deo prema papku.

9. Puštajući donji deo zadnje noge čim je završen, nastavite niz slabinu. Drugi pokret je paralelan od plećke do slabine, dok se treći pokret nastavlja dalje i sa spoljne strane noge. Preostale pokrete uradite pod istim uglom, počevši punim češljem na zadnjoj strani tela. Završite stražnji deo sa ovcom izmeñu svojih nogu i sa levom rukom na slabini radi zatezanja kože.

22 рецензије за Mašinica za šišanje ovaca MAR-POL 550 W

 1. Zeljko

  dobar

 2. Vladimir

  Supe je.

 3. Sreten

  Koristim je vec mesecima. Jako je dobra

 4. Gojko

  Prvi put sam kupio ovako nesto. Neverovatno kakva msina. 10+

 5. Marijana

  Kupio muz, cak i ja mogu da koristim koliko je lako.

 6. Marko Kljuskovic

  Super stvar, imam oko 50tak ovaca i super radi posao. Preporucujem svima

 7. Imre

  Prezadovoljan.

 8. Čedomir

  Naručio i stigla sutradan

 9. Aleksandar

  Mašinica je u ponedeljak 02.03.2020. stigla , a juče i počela sa probnim radom … Nemam zamerki, radi odlično, kvalitet izrade, pakovanje … na zavidnom nivou.Pozdrav iz Pirota!

 10. Slaviša

  Stigla mi je masinica, upakovana je hermeticki i zaista je robusna i kvalitetne izrade. Imao sam i druge ali ova je zver…

 11. Dragan

  Pohvale za savete tima iz prodaje, tacno tako smo radili i masinica nam odlicno sluzi!

 12. Milan Cvijić

  Masinica je skroz isplativa , kupicemo jos jednu sigurno jer imamo veliko stado ovaca.

 13. D S

  Opravdali ste nasa ocekivanja, nastavicemo saradnju sa Vama!

 14. Ivan

  Posto su i meni preporucili ovu masinicu evo i ja cu da ocenim sa 5 i da preporucim drugima . Ja sam zadovoljan…

 15. Nikola

  ZADOVOLJAN SAM SA MASINICOM

 16. Goran

  Juce stigla masinica, danas sisao ovce, odlicno radi , preporucujem !

 17. slavko

  ovo je prva sezona da koristimo masinicu zaista stedi vreme i isplati se sigurno

 18. Miroslav

  Danas je stigla. Po pakovanju i po kvalitetu izrade, deluje obecavajuce. Isprobacu je sutra, pa se javljam sa utiscima.

 19. Marko P.

  Odlicno.

 20. Gvozden

  super je

 21. Luka

  Prosle godine smo kupili slabiji model, a ove godine zbog sirenja farme uzeli smo i jaci. Super smo zadovoljni, od sada samo kod vas kupujemo.

 22. Mile Petrov

  odlicna stvar. prvi put sam ovu masinicu video kod komsije, on mi vas i preporucio. striza je sada laksa bar 10 puta!!!!!!!1

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можда ће вам се свидети …