5 najboljih motornih testera do 120e!

U svetu morornih testera svi koji se iole bave njima, znaju da su brendovi Makita, Villager, Husqvarna lideri na trzistu, ali svakako nisu jedini, a mi ćemo vam pokazati na koga da obratite pažnju. Mnogi manje popularni proizvođači u ponudi imaju veoma kvalitetne mašine za mnogo manje novca, što je danas jedna od bitnijih stavki prilikom kupovine nekog  alata. Naravno, i sa tim treba biti oprezan jer neretko se na nasem tržištu mogu pronaći jeftine kineske kopije poznatih brendova, koje uverljivo izgledaju spolja ali iznutra je neka sasvim druga priča. Stoga smo smo se potrudili da za vas izdvojimo 10 motornih testera iz naše ponude, a koje ne koštaju više od 120 evra (oko 12000 dinara) i imaju najbolji odnos cene i kvaliteta. Pa da pocnemo od desete pozicije na listi:

5 – Demon motorna testera – 3.0KS – 10.990,00 RSD

Brend Demon je neko na koga obavezno obratite paznju na ovoj listi. Konkretno, ovaj model je jedna prosecna testera i namenjena je za sve one koji nisu profesionalci a sve potrebe su im svedene na obrezivanje voca, i eventualno neku pripremu ogreva – i to je to. Ali gledaujuci cenu, bolju masinu necete pronaci za te stvari, to je cinjenica. Tezina ove masine je 6.5 kg a snaga motora je 2.2 kW (3 KS).

4 – Straus Jednoručna testera 1.2KS – 9.000,00 RSD

Straus jednoručna testera 1.2KS

Mala, lagana, jednoručna testera, veoma pogodna za orezivanje grana i održavanje poseda. Izuzetno korisna u mediteranskim predelima gde se koristi za orezivanje maslina. Siroku primenu ima prilikom odrzavanja parkovskih površina, koristi se za orezivanje kako niskih tako i visokih stabala, za orezivanje u vocnjacima.

3 – Straus motorna testera 2.4KS – 7.200,00 RSD

Straus motorna testera 2.4KS

Kako oni sebe nazivaju, jaka srednja klasa motornih testera je nešto što je pristupačno a sasvim korektno za svačije kućne potrebe. Nemojte misliti da njihova ne tolika popularnost brenda utiče na kvalitet ovih testera. Konkretno ovaj model je jedna od ozbiljnijih mašina u ovom cenovnom rangu. Kao i neki skuplji uređaji, ova testera ima Testera poseduje motor od 50ccm koji razvija do 2.4 konjske snage, a može dostići i do 3000 obrtaja u minutu.

2 – Straus motorna testera 4.2KS – 7.900,00 RSD

Straus motorna testera 4.2KS

Ovo je višenamenska motorna testera za rad u svim uslovima. Posebno su prikladne za seču drva  za ogrev u domaćinstvima, za održavanje voćnjaka, za zahvate u hortikulturi i za izvođenje prorednih seča u šumarstvu. Testera poseduje motor od 52ccm, može da razvije snagu do 4.2 konjske snage i teška je 5.2 kilograma. U paketu sa testerom dobijate flašu za mešavinu, turpiju, ključ za svećicu, inbus ključ i šrafciger, što znači da Vam je bilo kakav dodatni alat za sastavljanje testere suvišan.

1 – DEMON Pro Motorna testera – 4.4KS – 14.200,00 RSD

DEMON Motorna testera Pro 4.4KS

Biti prvi u bilo cemu definitivno znaci da je kvalitet prisutan. Kao sto vec pomenusmo, Demon je marka na koju definitivno treba obratiti paznju i kada su neke ozbiljnije potrebe u pitanju. Cesto profesionalci u njoj vide najbolju zamenu za Husqvarna testere, jer u odnosu na cenu, ozbiljno prevazilazi ocekivanja. Kada neko vidi zamenu u ovom modelu za neke od najboljih masina na Svetu onda mi ne trebamo mnogo da je hvalimo. Vrlo jeefikasna kako u kucnim uslovima, tako i u nekim ozbiljnijim, kao sto je rad u sumi. Demon Testera ima soft start poteznicu, koja vam olaksava paljenje testere, a paljenje je lako cak i kada je motor hladan. Tezina iznosi 5.8 kg, a snaga motora je 3.2 kW (4.4 KS). Definitivno sve preporuke za ovu masinu, kakve god potrebe da imate!

Bilo koju od gore navedenih testera možete poručiti i preko našeg sajta

Verujemo da smo Vam sa ovim tekstom pomogli pri odluci koju testeru da odaberete za pripremu naredne sezone. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, budite slobodni da nas pitate, a mi ćemo Vam rado odgovoriti.

1 thought on “5 najboljih motornih testera do 120e!”

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *